Det har varit en vecka med mycke agility, alltså jätteroligt och fartfyllt. Det är fortfarande Peppis grej att träna och tävla agility, men Lasse kan nog redan springa genom tunneln! Det gör han med mycke fart och iver, men han lyssnar fint fast han har mycke fart i sej. Vi har övat att sitta på plats fast jag gåår runt tunneln och att han springer i tunneln bara med lov och han är så klok och konsentrerar sig fint på de man säger til honom!

Peppi kan också konsentrera sig, om hon vill? På onsdagen var det en bra dag och jag var jättenöjd efter träningarna, men i dag på tävlingen blev jag nog lite besviken? Peppi har haft ganska stora problem med kontakt hindrerna och jag tyckte att vi hade löst problemet här på sista veckorna, men idag när vi tävla så hade hon inga örön alls! Hon tyckte att hon vet allt och hon vill bara springa fort framåt. Det är bra att hon är ivrig, men det skulle lätta sakerna lite om hon skulle lyssna lite på mig också? Men annors så hade jag en megaträvlig dag, när vi va med kompisarna Krista och Pauliina tillsammans och tävla, det är så roligare att tävla när man har goda vänner med sig. Och grattis till Krista som van med nollresultat första tävlingen!

 

Tällä viikolla on keskitytty agilityyn. Eli vauhdikas ja hauska viikko! Peppi on edelleen minun agilitykoira, muta Lasse osaa jo mennä putkeen, kovaa! Mutta vaikka vauhtia on niin korvat toimivat vielä toistaiseksi. Paikallaoloihin ja lähtöihin on kiinnitetty paljon huomiota ja toistaiseksi toimii hyvin.

Peppikin osaa keskittyä ja kuunnella, jos hän tahtoo? Keskiviikon treenit menivät hyvin, mutta tämän päivän suoritukset olivat pienoinen pettymys? Kontaktiongelma vain sitkeästi kummittelee, vaikka minä jo luulin että se oli ratkaistu, mutta ei! Tänään kisoissa Peppi olis sitä mieltä että hän tietää ja osaa kaiken, mä olin pelkkä hidaste, kuten myös puomin kontaktiin koskeminen? Tietysti pitää olla tyytyväinen kun koiralla on intoa ja vauhtia, mutta mutta..

Muuten oli superkiva päivä kun oltiin porukalla kisaamassa, Kiitos Krista ja Pauliina ja Kristalle onnea nollavoitosta!