Vi har lite tränä på vittringen under sommaren. Lite då och då och Lasse tycker om det väldigt mycke. Jag har "gömmt" en pinne under gräs och löv, Lasse har sen fåt söka fram pinnen med nosen och hämta den till mej. Men den här veckans onsdag bestämde jag att det är dags att gå framåt och tog med 19st andra pinnar.

Dem andra pinnarna var i en mycke synlig hög på gräsmattan när den "riktiga" pinnen var under löv som vanligt c. 1,5m från högen. När jag skicka Lasse till "oma" så tänkte jag att: "ou nou! Det här lyckas inte" För Lasse störta med väldig fart mitt i högen med pinnar, MEN han bara lukta på dem,  tog INTE dem utan fortsatte och sökte den rätta pinnen fram och hämte den till mej!!! Jippii!!! Jag är så glad och att han kan tänka fast han har full fart i fötterna, Vau! Kanske hans hjärna har börja och växa nu när han är ingen valp mera?

Igår var jag hos Riitta och gjorde en rock till Lasse. Hösten kommer och jag har inte hittat en tillräckligt bra rock så jag bestämde att göra den själv. Sömmerskan Anne hjälpte till med modellen och igår använde jag symaskin. Det har jag inte gjort på 15år? Men nog blev det en rock ändo, en ganska fin skulle jag säga

Idag skulle vi träna agility, men jag har varit förkyld, så vi träna lydnad i stället. Vi börja med rutan och sen träna vi lite på hoppapporten, det gick överraskande fint, fast det var något helt nytt. Rutan fick jag också och fungera. Vi har haft lite problem med farten (för mycke fart, förstås) Men idag hitta jag på hur jag få Lasse och bromssa passligt och vänta i rutan på belöningen. Så jag är mycke nöjd med dagens träning

Imorgon ska jag till Tuusula och träna med Katja agility och skola agility för drärgsnautserklubben. Det borde ju vara Peppi som få åka och träna men eftersom hon är halt så ska Lasse komma med.

Min lilla Peppi, vi ska med henne till veterinären på onsdag. Hon halta första gången några veckor sedan, men då så halta hon bara 2-3steg och var sedan ok. På måndagen så halta hon lite igen och på onsdag morgonen var hon mera halt. Hoppas att det inte är något alvarligt? Men jag har nog  undersökt hennes tassar och klor med ficklampan och där hittar inte jag något? Värsta är att hon kan gå och galopera normalt och också travar hon fint, om hon inte behöver byta takt eller vända sig snabbt?  Lite svårt att hålla henne i vilan tills onsdag?!

 

Kesälä harjoiteltiin tunnistusnoutoa säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta se on tuottanut tulosta! Eli Lassen "tunnari" on ollut vain se yksi kapula, jota olen piilottanut ruohikkoon, lehtien alle jne. Ja Sieltä Lasse on hajuaistin avulla kapulan etsinyt ja tuonut sen minulle. Keskiviikkona päätin ottaa seuraavan askeleen ja otin mukaan 19kpl hämäyskapuloita. Hämyt kaasin näkyvään läjään ja "oman" piilotin kuten ennenkin n 1,5 metrin päähän kasasta. Kun Lasse sai luvan se hyökkäsi vauhdilla hämykasaan ja minä jo ajattelin voi ei! Kohta se tuo nuo kaikki mulle!?! Mutta eipäs tuonut! Se haisteli kapulat läpi ja jatkoi sitten nenää käyttäen matkaa ja etsi oman ja toi sen minulle!! Jippiii!!! Upea koira!! Ja että se siitä vauhdista huolimatta käytti järkeä ja mietti! Uskomatonta, ehkä sille joskus tulee hiukan enemmän aivokapasiteettia? Toivottavasti tulee?

Tänään meillä piti olla agi treenit, mutta kun olen ollut flunssassa ja päätä särki niin vaihdoimme lajia ja treenasimme tokoa. Ensin tehtiin ruutua ja tänään minä keksin miten saan Lassen pysähtymään ruutuun ja palkattua sinne. Jatkosuunnitelmakin on jo tehtynä, eli pääsemme eteenpäin ehkä vihdoinkin tässä asiassa, jossa suurin ongelma on ollut vauhti( liikaa tietysti) Joten olen erittäin tyytyväinen päivän treeneihin. Nyt tuntuu siltä että Lasse alkaa olemaan kypsä tokon treenaamiseen, vauhtia on vieläkin ja intoa löytyy, mutta moni (vaikea) asia alkaa sujumaan, ehkä ikä tekee tehtävänsä:)

Lisäksi harjoiteltiin hyppynoutoa ja sekin sujui hyvin. Oikein kiva juttu, vaikka sitä ei kyllä ole koskaan aikaisemmin harjoiteltu. Viisas koira tämä Lasse!!

Huomenna menen Tuusulaan Lassen kanssa. Ensin treenataan agilityä Katjan kanssa ja sitten on vuorossa kääpiösnautsereiden agilitypäivä. Minä saan kouluttaa möllejä ja alkeita, kivaa! Oikeasti Pepin pitäisi päästä mukaan, mutta se on ontunut tämän viikon, joten Lasse sa tuurata.

Peppi pieni!  Juuri kun kisat ja kaikki alkoi sujumaan piti taas tulla tyhmä vastoinkäyminen, mä en ala! Peppi ontuu oik etujalkaa välillä. Tätä on nyt jatkunut tämän viikon ja keskiviikkona tilanne alkoi mennä jo huonoksi. Sain ajan ortopedille ensi keskiviikoksi, joten vielä pitää odottaa selitystä viisi yötä ja samalla koittaa pitää Peppi levossa? Helpommin sanottu kuin tehty. Peppi ontuu vain kun se joutuu ravamaan nopeasti tai jos se tekee nopean käännöksen, muuten se tipsuttaa nätisti vieressä ontumatta. Tetti sa katsoa ja keksiä mikä on vikana tällä kertaa?