Det är mörkt, kallt och regnit, blääh! Men tack och lov så har både lydnaden och agilitys innesesongen börja, så vi få träna inomhus i varmt och ljust

Med agilityhallen har vi haft lite problem, när det finns bara hälften av hindren som var lovade! Andra serien hinder finns nog, men de är ännu i förrådet, tråkigt!

Och det största problemet är Peppis sjuka fot/tå. Ttredje tåns första led är sjuk, ledbandsskada? Hon ska nu vila 3 veckor och efter det så kan jag försiktigt börja promenera med henne och före vi slipper på agilitybanan igen, det kan ta tid 2-3månader? Orättvisst, varför nu när det gick så bra för oss? Men positiva saken är att Peppi borde bli helt frisk igen, så vi orkar nog vila och vänta på det roliga som vi har ännu framför oss.

Med Lasse så har jag hamna ta några steg bakåt  i agilityn. Vi har fundera på nytt hans belöning och övar bara grundsaker tills vi få det och fungera, sen ska vi/JAG träna "timing" med honom, han är sååå snabb att jag förstå inte var ska jag vara och när?!? Väldigt annorlunda att träna med en kelpie än med en minisnautser, men roligt ändo, nya utmaningar och nya sätt att göra saker. Men det är bra att träna grundsakerna ordentligt, dem behövs alltid.

I lydnaden har vi tagit framsteg! Metallapporten fungerar, vanliga apporten fungerar också och allt annat utom att ligga på plats fungerar. Och platsliggande fungerar också men bara i små bitar. Det bli vinterns sak att få det under kontroll.

Lasse har helt tydligt annors också lite svår ålder nu, det är inte lätt att vara ett år gammal, stor kille, men ändo en liten hund(valp) Säker på sig själv och ändo lite osäker. Vill jobba tillsammans med mig, men måst testa reglerna ändo. Han äter/åt antibiotika för förhudsinflamation. Först tänkte jag att det gå om när vi är noga med hygienen, men när Peppi ändo var till veterinären så fråga jag hennes åsikt och hon tyckte att ab-kur kan vara bra, när vi sen i november ska resa osv. Så vi skötte saken nu så kan vi resa utan att sen få något problem.

 

Yäk on pimeää, märkää ja kylmää!! Onneksi tokossa ja agilityssä on alkanut sisäkausi, joten saamme treenata lämpimässä kuivassa hallissa:)  Agilityhallilla on ollut pieniä ongelmia kun luvatuista esteistä puuttuu puolet, ne ovat kyllä varastossa, mutta ne pitäisi kasata...

Suurin ongelma on Pepin kipeä jalka/varvas. Kolmannen varpaan ensimmäinen nivel on kipeä, ilmeisesti nivelsidevaurio? Pepi lepää totaalisesti nyt kolme viikkoa ja sitten aloitetaan pikkuhiljaa rauhallisilla kävelylenkeillä, paluu agiradoille vie varmaan 2-3kk, epäreilua, miksi juuri nyt kun meidän yhteistyö lopultakin alkoi sujumaan. Posittivista on kuitenkin se että Pepin pitäisi parantua kokonaan ja meidän pitäisi päästä vielä yhdessä radoille kirmaamaan! Hyvää kannattaa odottaa:)

Lassen kanssa on otettu muutama askel pakkia agilityssä. Palkkaaminen on muutettu, namikuppi on nyt käytössä ja se alkaa jopa toimimaan. Nyt harjoitellaan perusasioita ja sitten keskitytään ajoitukseen. Minulla on "pieniä" vaikeuksia ajoittaa omaa ohjausta tuon kiitävän kelpien rytmiin, se kun on aikalailla erilainen kuin pikkusnautserin rytmi! Mutta kiva Lassen kanssa on treenata, se oppii nopeasti ja tekee mielellään. Ja perusasioiden opettelussa ei vain voi lintsata!

Tokossa on edistytty kivasti. Metallinouto sujuu pikkuhiljaa ja tavallisen noudon luovutus alkaa sujumaan myös. Moni muukin asia sujuu kivasti, vain paikallaolot tökkivät nyt, höh! Sitäkin harjoitellaan pienissä paloissa ja tarvittaessa koko talvi, keväällä on paikallaolon oltava kunnossa, piste.

Lassella on nyt selvästi hiukan vaikea ikä, ei ole helppoa olla vuoden vanha, oikein jätkä, mutta myös hyvin pentumainen. Itsevarma ja epävarma, innokas tekemään yhdessä asioita, mutta kuitenkin pitää testata vähän rajoja. Antibioottiakin tarvittiin kun esinahka tulehtui. Ensin ajatuksena oli hoitaa se paikallisesti, mutta sitten kun Peppiä kuitenkin tuli käytettyä lääkärissä niin päätettiin syöttää ab-kuuri, kun marraskuussa on Ruotsin reissu ja olisi tosi tylsä jos sitten tulisi jotain isompaa ongelmaa tästä pikku ongelmasta.