huh huh vad det har hänt mycke på en vecka. Förra fredagen träna vi lydnad och det gick bättre än jag önska! Bara i rutan hade vi lite för mycke fart.. Där most jag hitta på någonting. Lasse var med på båda vinnare utställningarna, och fick på båda dagarna Very Good! På lördagen tyckte domaren jättemycke on honom, men hans huvud liknar för mycke en shäfer Det tycker inte jag, men det är domaren som få bestämma i ringen. Men Lasse skötte sig jättefint! Det är kul att gå med honom vart som hälst, han klarar allt. På söndagen var han fortfarande "very good" och nu hade han för långa ben, för lång nos, men annors var allt helt ok. Det som var roligt, var att på båda dagarna fick hans rörelser beröm!! Lasse var nog ganska trött när vi kom hem på söndagen och på måndagen hade han bara ledigt.

På måndagen träna jag agility Med Peppi och det var nog roligt, fast efterföljderna inte var så trevliga? På tisdagen var det dags att bekanta sig med sök! Det här tyckte Lasse också om, han tycker nog om allt man kan göra? Han klara sig fint i skogen och på kvällen när vi åkte till hopptekniken var han lugn på ett trevligt sätt. Vi fick massor med beröm och Vappu tyckte att Lasse är naturligt jättebra med hopptekniken när hindrerna bara är tillräckligt höga

Han klara fint en okser som var 60cm och för att han är Lasse, så hoppa han den åt båda håll! Först med fart åt rätt håll och sedan utan fart åt fel håll... Lite skrämmande, men han kan nog hoppa! Vi har en del övningar som vi ska göra och jag tycker att vi fick jättebra ideér från den här kursen och att jag kan tänka att delta på en fortsättnings kurs på våren? Fast Lasse kan hoppa så är det så mycke annat som Vappu skulle kunna lära oss. Och det roliga är att det syns nu redan att vi har övat hans bakbens djupa muskler, han har blivit mera stadig och kan nu sitta fint utan hjälp.

Sen på onsdagen när jag kom hem så var ingenting mera roligt, utan jag hitta min lilla Peppi jättesjuk från soffan. Hon skrek när man rörde henne och hon hade jättesvårt att stiga upp och stå, hon halta frambenet och kunde inte gå ordentligt

Vi åkte med detsamma till veterinären och hon gav opiater och värkmedicin och sen åkte vi hem utan att riktigt veta vad är det med lilla Peppi?? Veterinären misstänkte på diskbrok, men kunde förstås inte säga säkert va det är? Ons-to natten sov vi inte alltför mycket, men på morgonen gick Peppi själv till matskolen och åt så jag våga lämna henne hem och gå på jobbet. Min mamma var på dagen och kolla situationen och hon tyckte att Peppi var lite bättre? På fredag morgonen tog jag Peppi till en neurolog, men då var Peppi redan ganska mycke bättre, och neurologen sa bara att följa med och om hon bli på  nytt jättesjuk så skall vi ta en magnetbild på hennes nacke. Det kostar c 900€ så jag tar den bilden först om jag most.. Nu mor Peppi ganska bra, hon har sin Back On Track på sig några gånger om  dagen och hon rör på sig och är ganska "normal"

Hennes agility är nu slut tror jag, för om det är något i hennes ryg så gör nog agility inte bra för det?  Det är ganska synd, för hon var jättebra just nu, men det här är sånt som kan hända och om Peppi kan leva glada, smärtfria dagar utan agility så for det vara så.  Hon är bara 6år och hon ska få njuta av livet utan smärtor.

 

Huh huh, viikon aikana on tapahtunut aika paljon. Edellisen viikon pe olimme harjoittelemasa tokoa ja sekin alkaa sujua oikein kivasti. Vain ruudussa vauhtia on liikaa, sille pitää tehdä jotain? Kuten hankkia jarrut??

Lasse osallistui molempina päivinä voittajanäyttelyihin ja sai molempina päivinä EH:n (erittäin hyvä)  Lauantaina tuomari tykkäsi Lassesta muuten tosi paljon, mutta hänen mielestä sen pää muistuttaa saksanpaimenkoiraa?!? Minusta sillä on kelpien pää, mutta kehässä tuomari saa päättää. Lasse käyttäytyi tosi hienosti koko viikonlopun ajan ja sen kanssa on tosi kiva kulkea vaikka missä. Sunnuntaina jatkui EH: n linja ja tällä kertaa Lassem koivet olivat liian pitkät, samoin kuin kuono, muu oli ihan ok. Molempina päivinä Lasse sai kehuja liikkeistään ja liikkuikin hyvin. Su kun tulimme kotiin Lasse oli kyllä aika väsynyt.

Maanantaina treenasin Pepin kanssa agilityä ja se olikin tosi hauskaa, tosin seuraukset eivät olleet kovin kivat?

Tiistaina kävimme hakumetsässä ja sielläkin Lasse suoriutui hyvin. illalla suuntasimme auton kohti Juvanmalmia ja hypytekniikkaharjoittelua. Lasse oli kivasti rauhallinen ja suoriutui päivän harjoituksista hyvin. Me saimma kehuja ja Vapun mielestä Lasse on luonnonlahjakkuus hyppäämisessä. Se suoritti mm. 60cm okserin ja vieläpä molempiin suuntiin. Ensin vauhdin kanssa oikeinpäin ja sitten ilman vauhtia väärinpäin. Hiukan pelottavaa! Mutta hyvinhän se käy kun sen osaa. Kurssilta sai paljon ajattelemisen aihetta ja tykkäsin kovasti kurssista, joten voisin harkita jatkoa keväälle. Vaikka itse hyppääminen on hallussa niin Vapulla olisi varmasti paljon annettavaa moneen muuhun "ongelmaan" Vaikka osa ongelmista on jo nyt poistunut, kuten takajalkojen syvien lihasten käytön puute. Lasse on säännöllisen jumpan ansiosta tullut paljon paremmin tietoiseksi takajaloistaan ja se käyttää paljon enemmän syviä lihaksia. On varsin motivoivaa harjoitella kun tuloksia tulee näinkin nopeasti.

Keskiviikkona mikään ei sitten enää ollutkaan kivaa. Kun tulin töistä kotiin Peppi löytyi sohvalta ja se oli tosi kipeä. Sen ontui ja valitti eikä meinannut päästä jaloilleen. Vein Pepin lääkäriin ja siellä todettiin että se on todella kipeä, aristaa niskan/kaulan tunnustelua ja taivutusta. Epäillään välilevyongelmaa. Hoidoksi saatiin pistos opiaattia ja Rimadyliä. Ke- to yönä ei juuri nukuttu mutta torstai aamuna Peppi oli hiukan parempi ja se käveli itse ruokakupille ja söi, joten uskalsin jättää sen kotiin. Äiti kävi katsomassa Peppiä päivällä ja hänestä se oli hiukan paremmasa kunnossa. Perjantaina käytin Pepin neurologilla joka totesi että neurologisia oireita ei ole ja että koira ei enää ole niin kipeä. Magneettikuvaus olisi ainoa tapa saada selville mikä Peppiä vaivaa, mutta se maksaa 900€. Kun Peppi nyt voi aika hyvin päätimme katsella tilannetta rauhassa ja jos kipuilu uusii niin sitten otetaan kuvat.

Nyt Peppiä on "hoidettu" back On Trackillä ja se voi ihan ok. Tosin rauhallisesti otettaan vielä muutama päivä, mutta sitten Pepin pitäisi voida viettää taas normaalia elämää. Pepin agilityura taisi kuitenkin loppua tähän? Jos kyseessä on selkä/hermoperäinen ongelma ei agility ainakaan paranna tilannetta. Tämä on tietysti aika sääli, juuri kun näytti siltä että vihdoinkin päästää ensi kesänä SM-kisoihin, mutta tällaista tämä nyt vaan on. Tärkeintä on että Peppi voi elää täysipainoista kivutonta elämää.