Det har varit så mycke program att jag har inte haft tid att skriva. 20.3 var vi med Lasse på valputställning i Muijala, alltså riktigt närä oss. Det gick bra på utställningen, HP och BIM. Domaren tyckte om Lasse, men hans svans stiger för mycket i rörelse, men annors var kritiken fin. Och det allra bästa var ju att Lasse kunde stå och röra på sig fint i ringen och också utanför ringen. När vi kom till hallen så var Lasse förstås ivrig, men när han märkte att vi ska vänta och vänta på vår egen tur så lag han sig bredvid min stol och titta i lugn och ro på folk och hundar.

Tiken som van var verkligen söt, så vi gratulerar henne! Efter ringen hade jag redan bråttom till  Paimio, där jag deltog på en kurs och nu när jag har gott hela kursen så ska jag ännu öva i praktiken hur man skolar lydnad till hundar och sen är jag kompetent lydnadsskolare. Kursen var jätterolig och på grund av massa med diskucion så fick man mycket att tänka på.

Veckorna bara glider förbi, en orsak kan vara att jag har ganska mycke program på kvällarna: onsdag är Peppis agi-träningarna, torsdag är det Lassen lydnad, fredag Peppis lydnad, lördag Peppis agility och på söndagar tränar Lasse lydnad ute på planet, annors är träningarna ännu inne i hallar, för det ser dåligt ut med våren? Det snöar bara mera och mera!! Jag som så väntar på våren tycks få vänta länge?!?

Nästä lördag ska vi åka till Lempälä där peppi tävlar i agility och på samma gång skall vi träffa Henna och Noki! Det ska bli roligt! Så Lasse ska åka med till Lempäälä. Det bli längsta bilresan han har alldrig åkt, men han tycker om att åka i bilen så jag tror att allt gå fint.

 

Viime aikoina on ollut niin paljon tapahtumia että en ole ehtinyt kirjoittamaan mitään. 20.3 Lasse osallistui pentunäyttelyyn ja menestyi siellä hienosti, KP ja VSP.  Tuomari tykkäsi Lassesta, mutta liikkeessä ylös nouseva häntä häiritsi. Kaikkein eniten arvostan sitä miten Lasse käyttäytyi, kehässä ja sen ulkopuolella. Ensin kun tulimme halliin Lasse oli tosi innoissaan ja halusi vain tervehtia kaikkia, mutta kun se huomasi että mitään ei tapahdu se kävi makaamaan minun tuolin viereen ja katseli ihmisiä ja koiria.

Voittanut narttu oli tosi kaunis, onnittelut! Heti kehän jälkeen minä ryntäsin matkalle Paimioon ja siellä tokon koulutusohjaajakurssille. Kurssi on nyt käyty ja kun suoritan vielä käytännön harjoittelut voin anoa tokon koulutusohjaajan pätevyyttä. Kurssi oli hauska ja kurssilla käytiin paljon mielenkiintoisia keskusteluja jotka herättivät ajatuksia.

Viikot vain kiitävät ohi. Tosin syy voi olla että työn ohessa iltaisin on paljon muuta tekemistä: ke on Pepin agitreenit, to on Lassen toko/agitreenit, pe on Pepin toko treenit, la on Pepin agitreenit ja su tokoillaan Lassen kanssa ulkokentällä. Muut treenit ovat onneksi vielä sisällä, koska kevät on myöhässä ja tänäänkin satoi lisää lunta, YÄK!   Ja minä kun niiiin odotan kevättä, saan kai odottaa vielä pari viikkoa?

Ensi lauantaina mennään Lempäälään kisaamaan Pepin kanssa ja samalla tavataan Henna ja Noki. Onkin kiva tavata pitkästä aikaa. Joten Lasse saa tulla mukaan kisareissuun. Tästä tuleekin Lassen pisin automatka tähän saakka. Tosin oletan sen sujuvan ihan hyvin, Lasse matkustaa hyvin mielellään  autossa.